• Meesterbakkers NL
  • Meesterbakkers UK
  • Meesterbakkers DE
  • Meesterbakkers FR
  • Meesterbakkers ES
Melba Van der Meulen

Van der Meulen herintroduceert het Elfstedentocht spel

In 1985 bestond Van der Meulen de Meesterbakkers 75 jaar. Speciaal voor dit jubileum lanceerde ze het Elfstedentocht spel en dat bleek een groot succes te zijn! Door het aanhoudende winterse weer van de laatste tijd begon het bij het authentieke Friese bakkersbedrijf weer te kriebelen en besloot de directie het spel opnieuw te introduceren. Er volgde een herdruk en vanaf 23 januari 2017 is het spel te verkrijgen bij supermarktketen Poiesz.

Oude speeltijden herleven

“Je moet er gewoon altijd klaar voor zijn”, zegt directeur Johannes van der Meulen met een knipoog. “Al is de kans nóg zo klein dat het ervan komt.” Hij heeft het uiteraard over de echte Elfstedentocht, de tocht waar elke ‘diepfries’ elk jaar weer naar hunkert en die al zo lang niet is geweest.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Van der Meulen weet heel goed hoe de optimale voorbereiding op de tocht der tochten eruit ziet: “Lekker veel roggebrood eten en je goed inleven in de uitdagingen die je te wachten staan. Ons Elfstedenspel is dé manier om in de juiste sfeer te komen.”

Het Elfstedenspel heeft alvast één enthousiaste speler: Piet Paulusma nam maandag 23 januari het eerste exemplaar in ontvangst bij het bekende karakteristieke Elfstedentochtbruggetje en zet nu waarschijnlijk alles op alles om als eerste binnen te zijn.

Het Elfstedentocht spel is verkrijgbaar bij Poiesz

Van der Meulen legt uit hoe je in het bezit komt van het spel: “Een startbewijs is niet nodig. Koop gewoon een pakje Van der Meulen roggebrood bij Poiesz. Je krijgt dan een tweede pakje gratis én kan voor €7,99 het Elfstedenspel kopen. De enkeling die niet van roggebrood houdt en toch graag het spel wil hebben, betaalt €13,99.”

Wil je meer weten over het Elfstedentocht spel? Neem dan een kijkje op Facebook!