• Meesterbakkers NL
 • Meesterbakkers UK
 • Meesterbakkers DE
 • Meesterbakkers FR
 • Meesterbakkers ES

Vacature Inkoop Manager

Inkoop Manager

Bedrijf
Van der Meulen de Meesterbakkers is een internationaal gerenommeerd familiebedrijf en fabrikant van kwalitatieve bakkerijproducten, die zowel onder merk als private label in de markt worden gezet. Van der Meulen is wereldwijd de nr. 1 producent van Melba Toast en de grootste leverancier van private label Beschuit. Verder zijn wij een belangrijke leverancier van Fries roggebrood en spelen sinds kort een rol in Snacks door de introductie van de nieuwste innovatie Say Yes to No!

Functie
Van der Meulen Meesterbakkers levert de best mogelijke kwaliteit en zoekt een Inkoop manager die Verantwoordelijk voor de gehele inkoop van Van der Meulen, van grondstoffen en verpakkingen tot en met Non product related, technische materialen en diensten. En zorgt voor de beste kwaliteit tegen de juiste prijs in de markt en voor de juiste inrichting van processen en systemen. Pak het verder ontwikkelen en professionaliseren van het inkoopproces op en draagt bij en initieert veranderings- en verbeterprocessen binnen VDM. Je rapporteert aan de Commercieel directeur en je verzorgt management rapportages op gebied van inkoop.

Je geeft inkoopadvies aan Directie/MT onder andere op basis van de VDM bedrijfsstrategie op basis waarvan je een strategisch meer jaren inkoopplan opstelt en van daaruit een jaarplan met concrete doelstellingen met een jaarbegroting qua inkoopprijs grondstoffen en verpakkingen. Je zorgt voor het nakomen van afspraken intern en met leveranciers en voor precieze afstemming met afdeling planning en logistiek, inclusief besteller(s). Je sluit contracten na selectie (op prijs, kwaliteit, specificaties en garanties) af, maakt prijsafspraken en onderhoudt contracten met leveranciers, met inkooporganisatie(s) en initieert nieuwe inkoopstrategie. Daarbij ligt je focus op reduceren van kosten, in relatie tot verbetering van kwaliteit, het verbeteren van de inkooppositie van VDM en het verminderen van strategische kwetsbaarheid.

Je bent als Inkoop manager medeverantwoordelijk voor het overkoepelende beleid betreffende inkoop en draagt actief bij de ontwikkeling, uitvoering, borging hiervan en je bent op inhoud een sterke sparringpartner.

Kortom: een uitdagende brede functie op het gebied van Inkoop met volop ruimte voor initiatief!

Werkzaamheden

 • Contracten beheer (via contract register), juist vastleggen en nakomen van contracten en prijsafspraken. Alsmede
 • met Yopar (inkoopcombinatie); het geven van gevraagde input, aanleveren van nieuwe ideeën, deelname aan vergaderingen (6 x per jaar) en werkgroepen. Nakomen van gemaakte afspraken.
 • Begeleiden van inkoopprojecten van grondstoffen en verpakkingen binnen de organisatie (CMT –proces) betreffende specificaties, proefproducties, tenders en offerte aanvragen op basis van de vastgestelde inkoopstrategie.
 • Inkopen van investeringsgoederen, technische materialen en diensten, NPR alsmede het beoordelen offertes, onderhandelen condities, verbeteren inkooppositie van VDM.
 • Het maken van (jaar)afspraken met leveranciers en vastleggen daarvan, sourcen van nieuwe leveranciers, klachtenafhandeling intern en naar leveranciers, Leveranciers beoordelingen/selectie en onderhouden leveranciers relaties.
 • Opstellen van een inkoop strategie, begroting inkoopvoordeel en inkoopprijzen en maken en uitvoeren van het jaarplan.
 • Binnen het MT en OT presentaties met inkoop cases en marktontwikkelingen geven en zorgen voor innovatie input naar de organisatie met het doel dat we steeds meer duurzaam inkopen.
 • Bezoeken van beurzen, volgen van ontwikkelingen in de markt en deze intern communiceren.
 • Regelen en bijhouden inkoopvoorwaarden documenten zoals algemene voorwaarden, garanties etc.

Aanbod
Juist omdat relatiebeheer en het aangaan van partnership met onze leveranciers en afnemers bij hoog in ons vaandel staat krijg je bij ons veel ruimte om jouw bijdrage te leveren. Wij staan open voor de beste werkwijze en zijn dan ook bereid om op basis van jouw kennis en kunde veranderingen aan te brengen. Wij bieden je het werken in een mooi familiebedrijf waarin al sinds 1910 hard wordt gewerkt aan het leveren van goede producten en waar veel aandacht is voor het professionaliseren van het inkoopproces en de supply chain.

Profiel

 • Afgeronde WO-opleiding in combinatie met een ruime inkoop ervaring en affiniteit met productie en techniek;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring als eindverantwoordelijke voor inkoop binnen bij voorkeur de levensmiddelenindustrie. Hierbij is ervaring met het werken binnen een ‘hands on’ onderneming en behandelen van vraagstukken rond commercie en techniek een eis;
 • Werkt zelfstandig en heeft ervaring met en is aantoonbaar competent inzake onderhandelen en  in het succesvol leiden van een inkoopproces in een (inter)nationale context;
 • Opzetten/onderhouden van en uitbreiden van een relatie en inkoopnetwerk is je tweede natuur zodat je voor Van der Meulen het boegbeeld in de markt zult worden.
 • Stevige persoonlijkheid, gewend om veel projectmatig te werken en multidisciplinair in teams resultaten te boeken, actiegericht maar wel doordacht, besluitvaardig, oplossingsgericht, communicatief vaardig met oog voor de uitgangspunten van de gesprekspartner, bruggenbouwer en analytisch;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Wij bieden
Een aanstelling bij een dynamisch bedrijf in ontwikkeling met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie kun je bellen met Arie Peerbolte, bereikbaar op telefoonnummer 06-51892568. Wil je reageren? Dan graag je CV en motivatie via E-mail aan a.peerbolte@meulenhallum.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.