• Meesterbakkers NL
  • Meesterbakkers UK
  • Meesterbakkers DE
  • Meesterbakkers FR
  • Meesterbakkers ES

Vacature account support medewerker Export

Bedrijf
Van der Meulen de Meesterbakkers is een internationaal gerenommeerd familiebedrijf en fabrikant van kwalitatieve bakkerijproducten, die zowel onder merk als private label in de markt worden gezet. Van der Meulen is wereldwijd de nr. 1 producent van Melba Toast en de grootste leverancier van private label Beschuit. Verder zijn wij een belangrijke leverancier van Fries roggebrood en spelen sinds kort een rol in Snacks door de introductie van de nieuwste innovatie Say Yes to No! Van der Meulen produceert op hoog kwaliteitsniveau in 4 fabrieken en brengt bakkerijproducten op de markt die meerwaarde bieden voor haar partners in binnen- en buitenland. Producten worden dan ook naar zo’n 40 landen geëxporteerd. Het bedrijf telt circa 120 enthousiaste medewerkers.

De cultuur is er no-nonsense, pragmatisch en doelgericht, met een prettige, open en collegiale sfeer. Wij staan open voor de beste werkwijze en zijn dan ook bereid om op basis van jouw kennis en kunde veranderingen aan te brengen. Wij bieden je het werken in een mooi familiebedrijf waarin al sinds 1910 hard wordt gewerkt aan het leveren van buitengewone producten. Wij zoeken voor de versterking van ons Sales Exportteam een:

Account support medewerker Export
(voor minimaal 36 uur per week)

Functie
Van der Meulen opereert in een dynamische, professionele en internationale FMCG omgeving. Hierbij past een eigentijds, strak ingerichte Account Support afdeling die een volwaardige ondersteuning biedt aan het Export Sales Team. Het team bestaat uit een drie International accountmanagers en 2 medewerkers Account Support. Je bent in deze functie het 1e aanspreekpunt voor de klant en de centrale spil binnen de organisatie waar alle commerciële informatie samenkomt. De werkzaamheden bestaan uit:
- Sales support: analyseren van verkoopcijfers, promoties, bestelgedrag, e.d. , voorbereiden klantbezoek, presentaties maken, basisrapportages voorbereiden, online prijsmetingen bijhouden, in- en externe partijen tijdig voorzien van actuele informatie en voorbereiden salesmeetings (reserveren vergaderruimtes, voorbereiden van beurzen, etc.).
- Projectbegeleiding private label: verpakkingstrajecten begeleiden (folies, SRP’s, artwork design, prepress, drukker), ondersteuning invullen productspecificaties, klantportals en correspondentie met de klant (retailer, distributeur) verzorgen, deelnemen aan het Change Management Team (CMT).
- Commerciële administratie: debiteur-, product- en prijsbeheer, beheer contracten, promotionele budgetten en commissies alsmede bewaken jaarkalender en –cyclus en het klanten dossier “up-to-date” houden

Profiel

  • HBO werk- en denkniveau en affiniteit met FMCG en/ of food is een pré. Is een mooie 2e carrièrestap (+/- 2 jaar relevante werkervaring). Beschikt aantoonbaar over een commerciële, servicegevoelige instelling;
  • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Een tweede taal Duits, Frans of Spaans is een pré.
  • Zelfstandige werkwijze, teamspeler, goed gestructureerd, administratieve duizendpoot Organisatorisch, dienstverlenend, accuraat en doortastend, spin in het web, goed het overzicht kunnen houden, zoekt actief zoekt afstemming met andere afdelingen binnen de organisatie en voorziet hen van de juiste informatie
  • Goed managen van interne projecten (o.a. verpakkingstrajecten, beurzen) en in staat prioriteiten in de werkzaamheden te stellen, overzicht te houden en deadlines te bewaken.
  • Affiniteit met social media is een vereiste (Facebook, Twitter)
  • Werkt gestructureerd, is procesmatig aangelegd, energiek, ondernemend, verbindend en resultaatgericht met kennis van en ervaring met de inrichting en optimalisatie van ERP-software, bij voorkeur bekend met Exact Globe en ruimer ervaring met MS-Office;

Wij bieden
Een aanstelling bij een dynamisch bedrijf in ontwikkeling met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Ludo Laanstra, accountmanager Export, 06-20589331. Reageren voor 20 januari 2018. Mail je CV en motivatie aan a.peerbolte@meulenhallum.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.