• Meesterbakkers NL
  • Meesterbakkers UK
  • Meesterbakkers DE
  • Meesterbakkers FR
  • Meesterbakkers ES

Vacature Senior Product Manager

Bedrijf
Van der Meulen de Meesterbakkers is een internationaal gerenommeerd familiebedrijf en fabrikant van kwalitatieve bakkerijproducten, die zowel onder merk als private label in de markt worden gezet. Van der Meulen is wereldwijd de nr. 1 producent van Melba toast en de grootste leverancier van private label Beschuit. Verder zijn ze een belangrijke leverancier van Fries roggebrood en spelen sinds kort een rol in Snacks door de introductie van de nieuwste innovatie MelbaBites in NL en Say Yes to… Breadchips in de USA!

Van der Meulen produceert op hoog kwaliteitsniveau in 4 fabrieken en brengt bakkerijproducten op de markt die meerwaarde bieden voor haar partners in binnen- en buitenland. Producten worden dan ook naar meer dan 40 landen geëxporteerd. Het bedrijf telt circa 120 enthousiaste medewerkers. De cultuur is er no-nonsense, pragmatisch en doelgericht, met een prettige, open en collegiale sfeer.

Functie
Van der Meulen Meesterbakkers levert de beste kwaliteit en zoekt een Senior Product Manager die samen met ons verkoopteam onze positionering in de (inter)nationale markt wil optimaliseren en uitbreiden. De Senior Product Manager is verantwoordelijk voor de marketing, PR en innovatie. Sterk in communicatie en argumentatie en met het vermogen om marktontwikkelingen en trends te vertalen naar werkbare, spraakmakende effectieve concepten en zo het team naar een hoger niveau brengt. Je geeft direct leiding aan een junior product manager en een productontwikkelaar. Samen met de Commercieel directeur, sales managers en het verkoopteam draag je zorg voor het verder ontwikkelen van onze eigen merk portfolio alsmede 3rd party- en private labels.  Jouw beleid sluit aan op de visie & doelstellingen van de onderneming op basis waarvan jij het marketingbeleid ontwikkeld.

Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van de lange termijn marketing plannen en geeft vorm aan de marketingstrategie en –doelstellingen. Op basis van deze plannen leg je de basis voor productontwikkeling en toekomstige innovaties. Je geeft inhoud aan de activatiekalender van het Van der Meulen merk en onze andere labels. Dit betreffen nationale en internationale activiteiten die varieren van het opzetten van promoties bij nationale retailers tot het opzetten van activaties bij onze internationale klanten. Je stuurt plannen bij indien de omstandigheden of haalbaarheid dit vraagt en je bent budget verantwoordelijk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het leidinggeven aan, coördineren en bewaken van de marketingprojecten die je voortvarend door de door de organisatie loodst.

Kortom: een uitdagende brede functie op het gebied van marketing met volop ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling!

Aanbod
Juist omdat het aangaan van partnerships met onze leveranciers en afnemers bij hoog in ons vaandel staat krijg je bij ons veel ruimte om jouw bijdrage te leveren. Wij staan open voor de beste werkwijze en zijn dan ook bereid om op basis van jouw kennis en kunde veranderingen aan te brengen. Wij bieden je het werken in een mooi familiebedrijf waarin al sinds 1910 hard wordt gewerkt aan het leveren van buitengewone producten en waar veel aandacht is voor productontwikkeling en een op de lange termijn gerichte marketing strategie

Profiel
Een marketeer (minimaal Hbo-niveau) die relevante ervaring heeft (minimaal 3 jaar) met het ontwikkelen en uitbreiden van merken en markten, waarbij innovatie een belangrijke rol speelt, met een ‘hands-on’ mentaliteit. Bij voorkeur in de bakkerij – of FMCG branche. Je bent bekend met het merk van der Meulen en wordt enthousiast van de merkwaarden die je hierbij mag vertegenwoordigen. Je bent ondernemend en resultaat gericht, hebt ervaring in brand- en productmanagement en het opstellen en implementeren van (inter)nationale marketingplannen.

Je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch, cijfermatig, conceptueel vermogen en strategisch inzicht. Je hebt commercieel talent en ontwikkelt, implementeert en evalueert het jaarlijkse marketing plan. Zodanig dat het bijdraagt aan de realisatie van de omzet- en marge doelstellingen. Je bent in staat om verbindingen te maken tussen verschillende afdelingen en kanalen en je hebt aantoonbare ervaring in Online marketing, PR, Out-of-Home en Retail. Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Wij bieden:
Een aanstelling bij een dynamisch bedrijf in ontwikkeling met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Arie Peerbolte, HR Manager,  06-51892568. Reageren voor 1 maart 2018. Mail je CV en motivatie aan a.peerbolte@meulenholland.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. We werken in deze procedure samen met een executive search bureau.