Beschuit kokos custard trifle

Bereidingswijze

Breng de melk met een half stokje vanille aan de kook. Verhit circa 10 minuten op laag vuur en blijf regelmatig roeren. Klop in de tussentijd de maïzena, suiker en eidooier tot een glad mengsel. Haal het vanillestokje uit de melk en giet al roerend een beetje warme melk bij het maïzena-eidooier mengsel. Schenk het mengsel al roerend terug bij de melk en zet de pan weer op laag vuur. Verhit de custard onder voortdurend roeren totdat deze indikt en gaart. Giet de custard in een kom en laat afgedekt met vershoudfolie afkoelen (zo krijg je er geen velletje op).

Verkruimel het beschuit en verdeel de helft over 4 glazen en verdeel vervolgens de helft van de custard erop. Schep op de custard een halve lepel jam en wat rode bessen. Schep vervolgens eerst de beschuit, daarna custard en de jam erop en garneer af met rode bessen en wat kokosschaafsel.