Beschuit verwerkt in Halloween bloody cheesecake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 110°C en vet de springvorm in met boter.  Bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter op laag vuur en maal het beschuit fijn in een keukenmachine. Voeg de kaneel, speculaaskruiden, basterdsuiker en gesmolten boter toe. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en druk stevig aan.

Doe alle ingrediënten voor de roomkaasvulling in een keukenmachine en draai tot een smeuïge en egale massa. Giet de roomkaasvulling op de beschuitbodem en bak de cheesecake in ca. 75 min in het midden van de voorverwarmde oven gaar. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog wat ‘lobbig’ is. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens in de koelkast en laat stevig worden.

Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de overige ingrediënten voor de chocolade drip toe en roer glad. Zorg ervoor dat de chocolade drip lekker rood is. Smelt isomalt en giet uit over een bakpapier en laat hard worden. Laat het uitgeharde isomalt vallen waardoor het breekt en op glasscherven lijkt. Garneer de taart met de scherven isomalt, rode chocolade en gedroogd fruit.