Borrelplank oranje dips

Voor de paprika-walnoten dip;

Verhit een koekenpan en rooster de walnoten ca. 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Laat daarna afkoelen op een bord. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove, smeuïge dip.

Voor de tomaten-feta dip;

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.

Voor de wortel-sesam dip;

Snijd de wortels in grove stukken en verdeel samen met de ongepelde knoflook en sjalotten over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en rooster in een voorverwarmde oven op 180°C ca. 40 minuten totdat de wortels zacht zijn. Rooster ondertussen de sesamzaad in een droge koekenpan en houd apart. Pel de knoflook en sjalotten als ze uit de oven komen en pureer alles met de tahini tot een smeuïge dip. Voeg de komijnpoeder toe en breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi de dip met geroosterde sesamzaad en serveer met de andere oranjedips en Dippers.