Spaanse schapenkaas, tomatenjam en pecannoten: hét recept voor een lekker, maar simpel hartig toastje. Geen liefhebber van (zoete) jam? In tegenstelling tot de meeste jamsoorten is tomatenjam juist verrassend fris.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin hierna met het halveren van de cherrytomaatjes. Doe ze in de kookpan. Voeg de geleisuiker, kruiden en knoflook toe en laat het mengsel tien minuten koken. Als de tien minuten voorbij zijn, laat je het mengsel afkoelen, waarna je in het een kom giet. Zet daarna de kom in de koelkast.
Leg bakpapier op de bakplaat en bruneer de pecannoten vijf minuten in de voorverwarmde oven. Laat de noten afkoelen en hak ze fijn. Snijd vervolgens de manchego in dunne plakjes en verdeel deze over de toastjes.
Haal de tomatenjam uit de koelkast en verdeel deze ook over de toastjes. Strooi als laatst de pecannoten eroverheen.
Tip: Gek op pittig eten? Voeg wat fijngehakte rode peper aan de tomatenpuree toe.