Melba toast met ricotta, ananas, honing en munt

In de kerstvakantie hoef je gelukkig niet elke dag te kijken hoe laat je moet werken. Wel mag je kijken naar een ander rooster: eentje waar we ananas op leggen!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg bakpapier op de bakplaat of op het rooster van je oven. Leg op het bakpapier de ananasschijven en besprenkel deze met honing. Rooster dit gedurende 15 à 20 minuten, totdat het er goudbruin en behaaglijk uitziet.

Smeer in de tussentijd de ricotta op de Melba toast. Wanneer de ananas klaar is, snij je deze in vieren. Op ieder toastje leg je drie stukjes ananas. Sprenkel er wat zeezout overheen en top het geheel af met verse munt en eventueel wat extra honing. Precies: een uitmuntende combinatie!

Tip: Heb je een grillstand op je oven? Grill de ananas dan nog een minuutje extra om de bovenzijde écht te karamelliseren!