Mexicaanse borrelplank

Voor de cheddardip
Fruit de sjalot op laag vuur aan, voeg de room en crème fraîche toe en verwarm op laag vuur. Voeg vervolgens de cheddar kaas, komijnpoeder en cayennepeper toe, roer tot een smeuïge massa en laat afkoelen. Maak eventueel wat dunner met room, vul een kom met de cheddardip en garneer af met chilivlokken.

Voor de guacamole
Snijd de koriander fijn en snipper de rode ui. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil en schep met de overige ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een smeuïge guacamole. Breng op smaak met zout en schep in een kommetje.

Voor de jalapeñodip
Halveer de jalapeño pepers in de lengte en verwijder de pitjes en het steeltje. Snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng met de overige ingrediënten, breng op smaak met wat zout en schep in een kommetje.

Voor de tomatensalsa
Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en snipper de rode ui. Meng voor de tomatensalsa de tomaat, rode ui, knoflook, peterselie, tomatenpuree en tomaten ketchup. Breng op smaak met het sap van een halve limoen en peper en zout en schep in een kommetje.

Voor de Melba toast zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de zoete aardappels en snijd in dikke plakken. Maak de zoete aardappels aan met olijfolie, komijnpoeder, peper en zout en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster circa 20min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een zeef en bereid eventueel de tomatensalsa.

Als de zoete aardappels goudbruin en gaar zijn haal je deze uit de oven en beleg je de Melba toast met 2 à 3 plakjes zoete aardappel. Schep er een halve eetlepel tomatensalsa op en wat mais. Garneer af met koriander en serveer gelijk.

Voor de nacho’s Dippers
Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd ondertussen de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en snipper de rode ui. Meng voor de salsa de tomaat, rode ui, knoflook en gehakte peterselie. Breng op smaak met het sap van een halve limoen en peper en zout. Rasp de cheddar en verdeel de helft van de Dippers Original over een bord en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de rest van de Dippers Original en cheddarkaas erover en bak ca. 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Haal de Dippers Original uit de oven, schep de salsa eroverheen en serveer gelijk.