Van der Meulen blaast de roggebrood categorie nieuw leven in

100% Volkoren roggebrood

Roggebrood is een traditioneel type volkoren brood dat van oudsher door de armen gegeten werd i.v.m. de langdurige voedzame werking. Waar vroeger wit brood de standaard was, maakt volkoren brood een enorme groei mee. De voornaamste reden hiervoor zijn de gezondheidsvoordelen van volkoren brood, met name door het hoge gehalte vezels.  Reden genoeg voor Van der Meulen om roggebrood, wat van nature het meest vezelrijke volkoren brood is, de upgrade te geven die het verdient. Petra Loos, Manager Marketing & Innovatie bij Van der Meulen: “we hebben onderzoek gedaan naar de verschillende smaakvoorkeuren binnen Fries roggebrood en hebben de focus gelegd op de ontwikkeling van een smeuïgere en zoetere variant van ons huidige Friese Roggebrood.”

Ook de verpakking was volgens Loos aan vernieuwing toe “met deze frisse groene uitstraling,  die vertelt over de traditioneel Friese bereidingswijze van de 100% volkoren roggebroden, verwachten  we meer aansluiting op de Millenial te krijgen.” Alle broden worden met aandacht gemaakt waardoor de van nature aanwezige vezels, mineralen en vitaminen behouden blijven. Alle varianten komen uit op een Nutriscore A.

Het nieuwe assortiment bestaat uit een per stuk verpakking, een hersluitbaar doosje en de roggesnacks- ideaal als gezond borrelhapje.

OERKRACHT Mild en Donker

Naast de 100% volkoren lijn introduceert Van der Meulen ook een compleet nieuwe propositie met de toepasselijke naam “OERKRACHT”.  Dit volkoren brood is gemaakt met de oergraan rogge. De langzame koolhydraten van rogge in combinatie met maar liefst 45-50% meer vezels dan een gewoon volkoren brood, maken dat “Oerkracht” perfect past in een voedzaam dieet.  De dik gesneden Oerkracht broden komen in twee varianten; Extra Donker, met een korst van zonnebloempitten en Extra Mild. De dik gesneden broden zijn verpakt in een transparante & hersluitbare broodzak en komen uit op een Nutriscore A.

Loos belooft: “Met slechts 2 belegde sneetjes Oerkracht bij de lunch kom je de rest van de middag zonder honger gevoel door.”

Vanaf heden zijn zowel de Oerkracht broden als ook het 100% volkoren roggebrood van Van der Meulen verkrijgbaar bij de meeste Jumbo filialen.