Besturingsspecialist m/v

Van der Meulen de Meesterbakkers is een internationaal gerenommeerd familiebedrijf en  fabrikant van kwalitatieve bakkerijproducten, die zowel onder merk als private label in de markt worden gezet. Van der Meulen is wereldwijd de nr. 1 producent van Melba Toast en de grootste leverancier van private label Beschuit. Verder zijn wij een belangrijke leverancier van Fries roggebrood. Van der Meulen produceert op hoog kwaliteitsniveau in 4 fabrieken en brengt bakkerijproducten op de markt die meerwaarde bieden voor haar partners in binnen- en buitenland. Producten worden dan ook naar zo’n 45 landen geëxporteerd. Het bedrijf telt circa 120 enthousiaste medewerkers. De cultuur is er no-nonsense, pragmatisch en doelgericht, met een prettige, open en collegiale sfeer.

Voor de afdeling Techniek zijn we op zoek naar een:

Besturingsspecialist m/v

(ook mogelijk in combinatie met een afstudeertraject)

Functieomschrijving
Als besturingsspecialist in opleiding houd je je bezig met het ontwerpen, programmeren en onderhouden van besturingstechniek. Je neemt initiatief tot het continu verbeteren van de productieprocessen om capaciteit of flexibiliteit te verhogen en verliezen te reduceren. Als besturingsspecialist werk je samen met diverse andere disciplines, zoals elektrotechniek, procestechniek en werktuigbouwkunde. Je zult je uiteindelijk ontwikkelen tot de beheerder van de procesbesturing met hierin PLC, Scada én MES software. Van belang is dat je zelfstandig kunt werken en in staat bent in samenwerking met anderen verbeteringen door te voeren.

Activiteiten

 • Ontwerpen, configureren, programmeren, testen, implementeren en beheren van PLC-besturingssystemen en –toepassingen. Financieel verantwoordelijk voor project.
 • Plannen van de uitvoering van de programmeerwerkzaamheden
 • Ontwikkelen en produceren van de software (vaak in nauw overleg met de klant en/of opdrachtgever)
 • Testen en inbedrijfstellen van de ontwikkelde software en controleren of deze aan de functionele eisen van de eindgebruikers voldoet
 • Onderhouden van de software; deze aanpassen aan eventueel veranderende eisen
 • Opstellen, controleren en/of reviseren van technische en functionele documentatie.
 • Signaleren, verhelpen en rapporteren van problemen op het gebied HMI en SCADA (Human Machine Interface). Ontwikkelen van nieuwe software voor HMI panels.
 • Inbedrijfstellen en inregelen van Frequentie omvormers en Servo-regelaars.
 • Deelnemen aan voortgangs-, ontwerp- en veiligheidsoverleg.
 • Het opstellen van functionele specificatie t.b.v. uitbrengen van offertes Implementeren van OEE en andere performance metingen in de processen.
 • Configuratie en het onderhoud van ondersteunende systemen zoals, servers, Ethernet-netwerken, SCADA; deelname aan de ontwikkeling van SCADA-systemen.

Functie-eisen
Hbo Techniek(richting AOT/Elektro/Mechatronica/WTB/engineering of vergelijkbaar niveau) of afstuderend met enige ervaring in de besturingstechniek en affiniteit met de industriële automatisering. Kandidaten beschikken over de volgende eigenschappen: Analytisch en probleemoplossend, resultaatgericht, hands on mentaliteit, flexibel, zelfstandig als in teamverband kunnen werken.

We bieden
Een aanstelling bij een dynamisch bedrijf in ontwikkeling met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, een uitdagende werkomgeving en sfeer met uitstekende arbeidsvoorwaarden.
Voor meer informatie kun je bellen met Fokke kamp, Maintenance Manager, bereikbaar op telefoonnummer 06-111752415. Wil je reageren? Dan graag je CV en motivatie via e-mail aan Janny van Dijk, jannyvandijk@meulenholland.nl. Een assessment is onderdeel van de procedure.