Manager HRM (20 uur per week)

Sinds 1910 staan wij als Fryske bakkers iedere dag met een glimlach op om iedereen te laten genieten van de lekkerste en meest verrassende toast en andere bakkersspecialiteiten. Wij willen dat iedere dag net iets beter doen en hebben oog voor de waardevolle relatie met onze klanten, medewerkers en omgeving. Door consument georiënteerd te groeien en een onderscheidende aanpak hierin, bouwen wij ons bedrijf verder uit. Het ‘verschil’ maken wij door een “poerbêste” operatie en klantbenadering,  in een kostenbewuste en ondernemende cultuur.

Wij doen dit samen met circa 120 enthousiaste medewerkers in een open en no-nonsense werkomgeving.

Binnen onze organisatie is een vacature ontstaan voor de functie van:

Manager HRM (20 uur per week)

Solliciteer direct

Doel functie:

Als Manager HRM rapporteer je aan de Algemeen Directeur en ben je een sparringpartner voor de directie, het management en haar medewerkers. Je beschikt over uitstekende managementvaardigheden en je bent in staat mensen te overtuigen en te motiveren.

Je wordt nauw betrokken bij complexe personeels- en organisatievraagstukken. Jouw advies doet ertoe, wij verwachten van jou een hoog meedenkgehalte. Iedere medewerker maakt bij ons het verschil, onder andere doordat jij jouw collega’s in hun kracht kunt zetten.

Als Manager HRM speel je een centrale en cruciale rol bij de implementatie en verdere professionalisering van het HRM-beleid, zoals competentiemanagement, training & ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Kortom: Het uitvoeren van operationele, beleidsmatige en strategische HRM-werkzaamheden. Je denkt mee met leidinggevenden, hebt een signalerende rol en geeft advies bij bijvoorbeeld arbeid juridische zaken.

Wij verwachten van de Manager HRM tevens dat hij of zij regelmatig op de verschillende productielocaties rondloopt en de leidinggevenden ondersteunt bij het verder ontwikkelen van de productieteams.

Functie eisen:

  • Minimaal een afgeronde HBO studie richting HRM;
  • Tenminste 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
  • Goede kennis van de huidige wetgeving op het gebied van HRM;
  • Een sterk analytisch vermogen en een strategische denker;
  • Je bent proactief, accuraat, oplossingsgericht, open en direct in je communicatie;
  • Je bent empatisch en ‘ziet’ mensen en hun behoeftes;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een passieve beheersing van de Friese taal.

Ons aanbod

We bieden je een aanstelling bij een dynamisch familie bedrijf  met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Jan Bosgra, Manager Finance & ICT op 06-13 298 298.

Ben je enthousiast?

Reageer dan met je CV en motivatie via E-mail aan jannyvisser@meulenhallum.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Van der Meulen Hallum BV aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Van der Meulen Hallum BV zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van Van der Meulen. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door Van der Meulen Hallum BV als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct