Procestechnoloog

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de optimalisatie van onze productieprocessen en het realiseren van de beste (proef)producten? En vind je het leuk om onze medewerkers hierin mee te nemen middels scholing en coaching-on-the-job? Dan komen we graag met jou in contact!

Wij zijn Van der Meulen, de Meesterbakkers. Sinds 1910 maken we specialistische bakkerijproducten, waarvan Melba Toast één van de bekendste producten is. Onze toast leveren we met veel trots aan nationale en internationale klanten. Internationaal gaat het om meer dan 40 landen. De productie vindt plaats in Hallum, waar we met ongeveer 120 medewerkers dagelijks onze toast bakken.

Voor onze fabrieken zoeken we een gedreven en kundige

Procestechnoloog/Trainer

Jij gaat voor de beste kwaliteit van onze producten. Je werkt hiervoor aan de optimalisatie van de productieprocessen en aan de verbetering van onze producten. Je zet graag jouw opgebouwde kennis en kunde in. Je helpt onze medewerkers te groeien in hun werk door samen met hen op de werkplek te werken aan verbeteringen en ontwikkeling. Je kunt echter ook een klassikale training inzetten om een groep medewerkers naar een hoger niveau te begeleiden.

Wat ga jij doen?

Je krijgt een hele dynamische functie waarbij je veel in de fabrieken aanwezig bent. Je doet voorstellen voor procesverbeteringen en overlegt veel met Productie en de Technische Dienst over het beheersbaar maken en optimaliseren van de processen. Je stuurt recepturen bij en geeft input voor verbeteringen van recepturen. Je bereidt proefproducties voor en voert deze uit met betrokkenen. Je leidt medewerkers op de productielocaties op met betrekking tot productieprocessen en producten. Je beheert de recepturen, levert informatie over grondstoffen en je verwerkt informatie over grondstoffen en producten. Je stelt werkinstructies op waar nodig en draagt je steentje bij aan de veiligheid in onze fabrieken.

Wat breng je mee?

Het belangrijkste is dat je ervaring hebt met bakkersproducten. Je bent bij voorkeur opgeleid als bakker waardoor je veel weet van recepturen en kunt inschatten wat de gevolgen van wijzigingen zijn. Je hebt ruime ervaring met gistdegen. En je hebt kennis van de ingrediënten die we in onze producten verwerken. Door ervaring heb je kennis opgedaan van de technische kant van het vak. Je functioneert op HBO niveau.

Omdat één van je taken is om kennis over te brengen op onze medewerkers heb je bij voorkeur ervaring met het geven van praktijktraining en coaching op de werkvloer. En mocht je deze ervaring niet hebben, dan ben je zeker geschikt om anderen iets te leren.

Verder vragen we van jou dat je:

  • Een coachende houding hebt
  • Graag met mensen samenwerkt
  • Prettig en motiverend communiceert, zowel mondeling als schriftelijk
  • Analytisch sterk bent
  • Besluitvaardig bent
  • Uitstekend planmatig kunt werken
  • Resultaatgericht bent
  • Een zelfstarter bent

Wat bieden we jou?

Je krijgt een uitstekend salaris passend bij jouw kennis en ervaring. We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goed pensioen, verschillende verzekeringen, laptop en telefoon. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Sluit dit aan bij jouw ambities? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie met CV voor 10 juni 2022. Je kunt je gegevens sturen aan sollicitatie@meulenholland.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaas Huisma, QESH Manager, op tel. 06 152 680 06.

Solliciteer direct