Product Ontwikkelaar (32-40 uur)

Sinds 1910 staan wij als Fryske bakkers iedere dag met een glimlach op om iedereen te laten genieten van de lekkerste en meest verrassende toast en andere bakkersspecialiteiten. Wij willen dat iedere dag net iets beter doen en hebben oog voor de waardevolle relatie met onze klanten, medewerkers en omgeving. Door consument georiënteerd te groeien en een onderscheidende aanpak hierin, bouwen wij ons bedrijf verder uit. Het ‘verschil’ maken wij door een “poerbêste” operatie en klantbenadering,  in een kostenbewuste en ondernemende cultuur.

Wij doen dit samen met circa 120 enthousiaste medewerkers in een open en no-nonsense werkomgeving.

Voor onze Innovatie afdeling zoeken wij een:

Product Ontwikkelaar (32-40 uur)

Solliciteer direct

Jouw rol

Als Product Ontwikkelaar vervul je een zeer belangrijke rol bij het ontwikkelen van nieuwe Toast, Beschuit & Roggebrood producten en het verbeteren van het bestaande assortiment voor zowel de Nederlandse als de export markt. Hierin bepalen positionering, trends en consumentenbehoeftes de ontwikkelingsrichting. We bieden hierin een afwisselende functie in een organisatie die continue in beweging is.

Als Product Ontwikkelaar bestaan je werkzaamheden uit:

  • Ontwikkelen van nieuwe producten en verbeteren van bestaande producten in nauwe samenwerking met en rapporterend aan de Manager Marketing & Innovatie.
  • Productontwikkeling verloopt via het NPD proces, waar productinnovaties en optimalisaties van idee tot gereed product ontwikkeld worden in 4 fases. De Product Ontwikkelaar is vanaf de eerste fase een belangrijke spil. Jij wordt verantwoordelijk voor het zorgvuldig en tijdig doorlopen van de stappen en het hierbij volgen van de juiste procedures.
  • Het onderzoeken, ontwikkelen en introduceren van nieuwe smaakcreaties en technologieën.
  • Bakproeven maken in de proefbakkerij met als doel een prototype te ontwikkelen dat aan de eisen van het productconcept voldoet.
  • Assisteren bij het uitvoeren van lijntesten in de bakkerij om een reproduceerbaar product te maken en dit vervolgens opschalen naar reguliere producties. Hierbij werk je nauw samen met productie en de procestechnologen.
  • Signaleren van relevante ontwikkelingen in het vakgebied en kennis verdiepen door het bezoeken van beurzen en (grondstof) leveranciers.

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld Levensmiddelentechnologie of een bakkersvak opleiding. Je hebt  5-10 jaar werkervaring, bij voorkeur in een bakkerij omgeving. Je hebt affiniteit met trends in smaakrichtingen en wilt deze verder onderzoeken en gaan creëren. Je bent inventief en creatief en staat open voor het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden en technieken op basis van de grondstofkennis die je al in huis hebt. Je kunt goed plannen en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken.

Ons aanbod

We bieden je een aanstelling voor 32 tot 40 uur bij een dynamisch familie bedrijf  met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Petra Loos op 06-29422757.  Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 10 augustus a.s. middels je CV met korte motivatie aan a.peerbolte@meulenholland.nl.

Van der Meulen Hallum BV aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Van der Meulen Hallum BV zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van Van der Meulen. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door Van der Meulen Hallum BV als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct